Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Terapi (KST) er en stille, blid og nænsom behandling af kroppen. Behandlingen skaber balance, ro og velvære, den forløser spændinger og fastlåsninger i hele kroppen. Mine hænder lægges på din krop og jeg “lytter” til hvad den fortæller mig. Det kan være der fordres små bevægleser/teknikker til at løsne spændinger. Det kan også være at mine hænder bare er stille, mens energien arbejder. Mange oplever det som om de befinder sig mellem vågen og sovende tilstand. I den tilstand løsnes mange spændinger og kroppen finder ro og balance. Kroppen får fornyet energi.

Vi har en væske i hjernen – cerebrospinalvæsken (hjernevæsken) – som løber mellem hjernehinderne og i rygsøjlen. Hvis den på en eller anden måde ikke kan flyde i ro og mag, skaber det ubalance. Når jeg lægger mine hænder på dit kranium, kan jeg mærke om den flyder som den skal, eller om der er ubalance. Er der en ubalance, kan jeg med KST genoprette balancen igen. Den har indflydelse på hele kroppen, så det er vigtigt at skabe balancen her. Det gør jeg med forskellige teknikker/håndgreb på kroppen.

Kranio Sakral Terapi kan have en positiv indflydelse på:

– MigræneKST_low
– Spæningshovedpine
– Piskesmæld
– Fastlåste led i kroppen
– Spændte muskler
– Fordøjelsesproblemer
– Mental tilstand/balance
– Stress
– Adfærdsforstyrrelser f.eks ADHD, autisme mm

Historien bag
Helt tilbage i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet fandt en læge og osteopat DR. William Garner Sutherland ud af at knoglerne i kraniet kunne bevæge sig. At de sad sammen som led og ikke som en stor knogle.
Han erfarende på egen krop hvad der skete, hvis et enkelt led eller flere var låst. Han fandt teknikker til at løsne dem med. Og henad vejen opstod Kranio Sakral Terapi. Også Kiropraktik er udsprunget heraf – omend det er noget anderledes i sin udførelse.

The Breath of Life (Sutherland) er den bevægelse alle mennesker har i kroppen – ja alt i universet.
Når mine hænder ligger på klienten føles det som en vejrtrækning, en bølge en rotation i kroppen – som ikke har noget med den almindelige vejrtrækning at gøre. De rytmer/bølger lytter jeg til og er i. Derved sættes kroppen i gang til forløsning. Det kan være en her og nu forløsning. Det kan også tage tid igennem flere behandlinger.

Ring op
Book en tid